Despre noi

Descoperă-ne povestea și motivația de a crea o schimbare

Cum a început totul?

Ambele fondatoare am fost eleve de liceu aflate la final de clasa a XII-a, emoționate și indecise legat de ce le așteaptă.

Din fericire, amândouă am avut oameni minunați alături care ne-au îndrumat și ne-au ajutat să depășim cu bine acest perioadă, în care pare că se scufundă toate corăbiile.

Exemplul concret e Oana, care s-a înscris la Automatica de la Universitatea Tehnică, iar următoarea zi a sunat în disperare la secretariatul facultății, pentru a-și schimba decizia.

A făcut asta datorită lui Alex, un prieten ce prins-o că nu se informase suficient, așa că a pus-o în contact cu studenți de la specializarea de automatică, după care calculatoare. Așa a ajuns Oana să discute deschis cu studenți de la ambele specializări și să înțeleagă care sunt atuurile celor două programe de studiu.

La finalul discuției, și-a dat seama că specializarea Calculatoare i se potrivește mai bine, și-a schimbat opțiunea la timp, iar azi studiază ce își dorește, în domeniul care îi aduce satisfacție.

Chiar dacă unii din noi am avut norocul de a întâlni persoanele potrivite, care să ne acorde câteva minute pentru a discuta despre viitorul nostru, există zeci de mii de elevi nedumeriți, care nu au același noroc.

Proaspăt absolvenți aleg o facultate fie cu ochii închiși, fie sub presiunea familiei sau pentru că le-a plăcut chimia și au zis să dea la medicină (deși, în cei 6 ani, nu se mai face chimie).

Am văzut cu ochii noștri colegi de liceu derutați, care și-au ales cariera din inerție și, ulterior, colegi de facultate care nu fac față, nu se regăsesc și, pur și simplu, renunță. Pierd timp și resurse.

Așa am pornit BWay pentru a veni în ajutorul elevilor nehotărâți legat de viitorul lor.

Credem că una din cele mai bune modalități de a afla pe ce drum s-o iei este să vorbești cu cei care au experimentat pe propria piele viața de student, la facultatea la care visezi.

Așa că, dacă te afli în fața faptului împlinit, de a te hotărî în următoarele luni spre ce domeniu să mergi, nu dispera. Suntem aici să te ajutăm să iei cele mai bune decizii pentru tine. Nu ești nici primul, nici ultimul care trece prin asta.

Soluția este să te informezi și să te automotivezi, iar noi suntem aici să îți oferim aceste resurse.

Hai să facem treabă bună împreună!

Cine suntem?

În spatele proiectului suntem noi, Oana și Larisa, două studente care încurajează zi de zi elevii de liceu să își urmeze pasiunile, să țintească sus și să facă performanță.

Le oferim însă și oportunitatea de a se documenta bine de tot cu privire la opțiunile pe care le au - și prin asta credem că facem diferența.

Împreună lucrăm de mai bine de 5 ani și am văzut împreună cum Triliada prinde amploare și devine un reper pentru viitorii studenți.

Am conectat sute de elevi la studenți, pentru a afla cum e viața la facultate și pentru a descoperi ce domeniu li se potrivește. Iar mesajele de „am intrat unde mi-am dorit” pe care le-am primit ne-au motivat să ducem proiectul și mai departe. Fiindcă elevii au nevoie de îndrumare, iar noi la asta ne pricepem cel mai bine!

Echipa

Oana Durcau
Co-fondator & CEO
Studentă la UTCN
Larisa Moldovan
Co-fondator & CMO
Studentă la UMF Cluj
Georgiana Oprea
Studentă la FPSE Cluj
Andra Scarlat
Studentă la UMFCD Bucuresti
Kyra Beldean
Elevă la LTAMG Arad
Ioana Rusu
HR BP
Andreea Cionca
Studentă la UMFCD Bucuresti

Cred în noi

Andreea Ghic
Head of product management @ Linnify

Mentor
Facebook
Cătălin Briciu
Co-Founder & Co-CEO @ Linnify

Mentor
Facebook
Ciprian Trip
Marketing Consultant @ cipriantrip.ro

Mentor
Facebook
Nicu-Marian Rusu
COO @ Tradesilvania

Mentor
Facebook

Unde se poate să fi auzit de noi

Școala 9Innovators for children